Kontakta oss


  Eller kontakta oss direkt:

  Rivad AB
  Besöksadress: Sofiedalsvägen 10, 238 37 Oxie
  Besöksadress: Södra Koboltgatan 5, 271 39 Ystad
  Postadress: Sofiedalsvägen 10, 238 37 Oxie

  Om oss

  Rivad AB

  Rivad AB är ett Skånebaserat företag som startades 2015. Företagsidén var att utföra tjänster inom rivning och sanering med professionalitet, effektivitet och stort fokus på säkerhet.

   

  Företaget erbjuder kostnadseffektiva tjänster inom rivning, asbestsanering och PCB-sanering. Dessutom utför vi även håltagning, provtagningar och gör miljöinventeringar. Erfarenhet, kunskap och engagemang bidrar till att våra tjänster är efterfrågade.

   

  Rivad har tillstånd från Arbetsmiljöverket att utföra asbestsanering och alla anställda har den utbildning inom asbestsanering som Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN) kräver. Vi arbetar självklart med hållbara och miljövänliga lösningar.

   

  Det är främst i södra och mellersta Skåne vi har vårt verksamhetsområde. Våra huvudsakliga kunder är bygg- och entreprenadföretag, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och privatpersoner. Vi har ständigt återkommande kunder och allt fler väljer att anlita oss då vi är en trygg partner inom rivning och sanering. Vi är medlemsföretag i Byggföretagen. Välkommen att kontakta oss gällande just ditt projekt.

  Varför du inte ska bygga in eternit

  Det finns många anledningar till varför du inte ska bygga in ditt tak av eternit. För mig som utbildad asbestsanerare med mångårig erfarenhet i yrket, är det självklart att se till kundens bästa ur hälsosynpunkt. Det är inte vanligt att bygga in material av asbestcement, exempelvis eternitplattor – men det förekommer dessvärre.

   

  Av någon anledning finns det byggföretag som kan komma att rekommendera konsumenter att lösa sitt asbestproblem genom att bygga in det, istället för att plocka ned det. Det förekommer även tips på diverse forum på internet, från anonyma personer som tycker att bygga in ett eternittak är definitivt att föredra. Det finns också ett flertal företag som försöker tjäna pengar på att sälja olika varianter av lösningar för att du ska kunna lägga ett nytt tak ovanpå ditt befintliga av asbestcement. Lösningen är ett system av strö och bärläkt av lättmetall. Detta marknadsförs som en dammfri lösning och något som skulle vara bra för ditt hus.

   

  Jag tänker kort redogöra för varför dessa råd och lösningar överhuvudtaget förekommer. Dessutom förklara varför det inte är bra lösningar för dig som husägare.

   

  Påstående 1:
  “Du ska bygga in ditt eternittak för det kostar minst 100 000 bara att sanera det”.

  Falskt: En sanering av en villa med en takarea på 180 kvadratmeter kostar någonstans mellan 25-30 tusen kronor. Troligen kommer du även lägga nytt tak när du väljer att sanera ditt gamla tak. Då använder du ditt ROT-avdrag och kostnaden blir drygt hälften av detta.

   

  Påstående 2:
  Byggaren säger till dig; “Vi bygger in ditt tak istället. Ditt eternittak fungerar som isolering under. Det blir jättebra för dig och ditt hus”.

  Falskt: Ingen bra lösning alls. Möjligen för byggaren. Anledningen att du ens får ett sådant förslag från byggaren är i värsta fall på grund av okunskap från denna. Dennes slipper anlita en saneringsfirma, och denne slipper isolera och sparar tid. Dessutom kommer nya hål göras i eterntitskivorna när nytt tak läggs ovanpå. Vilket med all säkerhet resulterar i att skivorna knäcks. Du får än trasigare skivor alternativt plattor under ditt nya tak. Som de flesta vet är materialet som mest skadligt när det bryts, vilket oundvikligen blir fallet om man gör på det här sättet.

   

  Du som husägare däremot skjuter för det första ett problem på framtiden. För det andra finns ingen möjlighet att få läkt och isolering under ditt eternittak inspekterat, vilket kan vara fukt och i värsta fall rötskadat. För det tredje så fungerar inte ett eternittak under exempelvis plåt alls bra som isolering. Skivorna vittrar med tiden sönder när dom byggs in vilket får flera negativa konsekvenser. Bland annat blir de otroligt svårsanerade när de väl ska plockas ned, samt att de har noll isoleringsförmåga pga vittringen. Men de är fortfarande fulla med skadliga asbestfibrer. Faktum är att de cancerframkallande fibrerna mycket lättare frigörs när skivorna börjat vittra sönder, vilket blir följden om de byggs in.

   

  Påstående 3:
  “Du ska bygga in det med vårt system av läkt gjorda av lättmetall. Du slipper en dyr sanering, metoden är dammfri och så lätt att du kan göra det själv”.

   

  Falskt: Kostnaden för en sanering är som sagt inte så hög som det ryktas. Alla eternitskivor åldras heller inte på samma sätt. Det kan skilja mycket på exempelvis en skiva på norr respektive södersidan. På vissa ställen kanske det går att gå uppe på taket, på andra ställen kommer du att gå igenom taket med trasiga skivor eventuellt skadad isolering och i värsta fall skador på dig som person som följd.

   

  Mitt råd till dig: ska du ändå lägga nytt tak – se till att få ner ditt gamla tak av eternit först. Att bygga in det är ingen bra lösning på något sätt. Skulle du dessutom någon gång vilja sälja huset, så kan ett tak med eternitskivor under det befintliga vara något som potentiella köpare inte uppskattar.

   

  Rivad AB sanerar asbest åt privatpersoner och företag i hela Skåne och Blekinge.

   

  Av: Andreas Pärnering.
  Texten är upphovsrättskyddad och får ej kopieras.

  Miljöpolicy

  För oss är miljöarbetet en självklar del för att skapa ett mer hållbart samhälle. Vi strävar aktivt med att vår verksamhet ska ha minsta möjliga negativa påverkan på miljön. Alla företagets medarbetare har i sitt dagliga arbete gemensamt ansvar för att miljöpolicyn följs, minska miljöpåverkan och att lagar och förordningar efterlevs.


  Vi:

  Söker du jobb?

  Är du nyfiken på nytt jobb?

  Vi är alltid intresserade av nya duktiga medarbetare. Om du har tidigare erfarenheter inom asbestsanering, rivning eller byggbranschen och klarar av ett fysiskt krävande arbete är du personen vi söker.

   

  Arbetet är omväxlande då vi jobbar med olika typer av uppdrag. Du ska vara beredd att arbeta tillsammans med dina kollegor som ett team men även att arbeta ensam under eget ansvar och vara konstruktiv i din problemlösning.

   

  Krav är att du har minst B-körkort, inte är höjdrädd, har god fysik, och att du kan tala och förstå svenska. Som person ska du vara noggrann och ansvarstagande i ditt arbete, vara en trevlig kollega till dina arbetskamrater och ha en hög dos servicekänsla då kontakter med kunder och samarbetspartners sker dagligen.

   

  Har du asbestutbildning, liftutbildning eller heta arbeten är du extra intressant för oss. Däremot är det inte avgörande. Om du inte har den utbildning som krävs finns det möjlighet att vi står för den om du är rätt person för oss och vill utvecklas i företaget. Vi har kollektivavtal.

   

   

  Välkommen med din ansökan. Märk ditt mejl med ”Ansökan”.

  Tidigare uppdrag

  Rivning och håltagning

  +

  Rivning och håltagning

  Rivning och håltagning 870 kvm åt bostadsrättsförening

  Asbestsanering

  +

  Asbestsanering

  Asbestsanering av fogmassa 525 löpmeter

  Asbestsanering

  +

  Asbestsanering

  Asbestsanering av eternittak 700 kvm

  Fogfräsning

  +

  Fogfräsning

  Fogfräsning av tegelfasad 1760 kvm

  Rivning inomhus

  +

  Rivning inomhus

  Inomhusrivning av affärslokal 650 kvm

  PCB-sanering

  +

  PCB-sanering

  PCB-sanering av fönsterpartier och 350 löpmeter fogmassa